Prøvebøger & testmødre

Vores helt fantastiske, lille form for notesbog har været en del igennem inden dens fødsel – det var en sej graviditet :-)

Helt tilbage til den spæde start sendte vi en føler ud i form af en spørgeundersøgelse, for at få be- eller afkræftet en efterspørgsel. Da der viste sig at være en ret tydelig interesse fra langt de fleste mødre i denne undersøgelse, gav det os god energi til at fortsætte med at ruge.

Det har hele vejen igennem været vigtigt for os, at have følere ude hos målgruppen, altså mødre og gravide, for at have en klar idé om, om det vi laver, giver mening for andre end bare os selv.

Da vi sad med bogens sider, som vi synes, de skulle være, sendte vi dem derfor ud til 12 forskellige testmødre, der indvilligede i at anvende dem et par uger for derefter at komme med deres oplevelse af siderne – både teknisk med opsætning, farver og former, men også om siderne indholdsmæssigt gav mening for dem.

Deres tilbagemeldinger gjorde os klogere på siderne, og vi har fået ændret på en del efterfølgende. Blandt andet har vi tilføjet sider til at nedskrive fødselsberetningen, fordi der var efterspørgsel. Det samme med bogens bagerste sider – her er plads til lidt længere formuleringer til de dage, hvor man bare har lidt mere på hjertet.

Tilbagemeldingerne fra vores testmødre indeholdte heldigvis rigtig meget god og opløftende feedback, der gav os endnu en bekræftelse på, at denne bog er en skide god idé.

Mange af de formål vi har med at skulle sende bogen ud, viser sig at ramme plet hos flere – og det er da bare super fantastisk.

Vi har klippet et par udtalelser ud, og dem skal du da lige have fornøjelsen af.

”Den anden gang jeg udfyldte [siderne] var lige inden, vi skulle afsted, og jeg orkede egentlig ikke sådan heeelt, men jeg kunne huske hvor rart, jeg havde det, da jeg lige havde fået skrevet et par ord ned, da jeg gjorde det første gang, så jeg fik gjort det alligevel. Og endnu en gang var det bare virkelig dejligt lige at få samlet tankerne og sat ord på de følelser og frustrationer, jeg havde lige dér.”

 …

”Jeg tror, det jeg vil sige er, at selvom jeg tænkte, at jeg overhovedet ikke ville kunne overkomme at skrive noget som helst ned, fordi vi havde så meget om ørerne i forvejen, så var det lige netop derfor, det var så rart og vigtigt at tage tiden for mig selv og skrive lidt”.

 …

”Jeg håber, jeg får mulighed for at købe bogen til en af mine veninder en dag, for jeg synes det er en rigtig god tanke, at man tager sig en kærlig pause og får sat ord på, dels hvordan man har det, men også lige hvad, der rører sig den pågældende dag. Så TAK for den oplevelse og for at skabe det rum. Det manglede jeg i hvert fald.”

… 

”Jeg kunne godt finde på at købe en bog til en veninde i fremtiden, da det både virker som en pause, at sidde og skrive lidt ned, og samtidig stopper man lige automatisk op og tænker over sin situation, og det tror jeg er sundt.”

Previous
Previous

Historien bag