Den bedste gave til en kommende mor

‘MomMe – til moderskabet’ er en virkelig værdifuld og relevant bog, der skal udfyldes af mor, gerne mens hun går på barsel og denne periode er helt frisk i erindringerne. Bogen er en lille og kærlig, hjælpende hånd til moren ind i moderskabets mange forskellige nuancer.

‘MomMe – til moderskabet’ er den absolut perfekte gave til en kommende mor, fordi bogen er skabt til at hjælpe og opløfte den helt særlige tid efter fødslen.

En tid, hvor tankerne kan være forvirrende og kaotiske, og hvor meget kan synes overvældende og fremmet. Vores bog kan hjælpe med at samle tankerne og understrege det nødvendige pusterum, hvor mor får mulighed for at kigge indad og lytte til sig selv. Dette ved ganske enkelt at udfylde de forskellige felter vi har inddelt bogens sider i. Felterne skal udfyldes af mor selv – om det hver dag, to gange om ugen, en gang om måneden er op til mor selv – vi har forsøgt at gøre det så åbent som muligt, så mor ikke skal føle noget pres í forhold til at få udfyldt. Det skal være når tiden, lysten og overskuddet er der.

Om mor ønsker at skrive længere sætninger eller blot stikord, er også helt op til mor. Så længe mor finder mening i brugen.

Det, der skrives i bogen, vil for altid være en uvurderlig dokumentation fra den helt helt særlige tid i moderskabet. Og den kan bruges præcis som mor vil.

Mor kan eventuelt tage bogen frem inden sundhedsplejerskebesøg og kigge tilbage på siderne. Hvad har jeg oplevet? Hvordan har jeg egentligt haft det siden sidst?

Dette kan være svært at svare på ellers, fordi der sker så mange ting og perioden er så intens. Så små stikord eller længere sætninger kan være guld værd.

Dokumentationen eller bogen kan efterfølgende vises til veninder, der skal have børn, eller måske endda ens egne børn, når de engang står overfor forældreskabet – således mor kan introducere andre til de følelser og tanker der fyldte i tiden. Følelser og tanker der desværre ellers fortrænges af mange.

 …

Et enkelt af sidernes felter har vi udfyldt på forhånd. Det har vi udfyldt med en god blanding af reel og relevant fakta om tiden som nybagt mor – det kan være fakta om underlivet, brysterne, hormonerne osv. De kan også indeholde små, opløftende notits om moderskabet eller gode og givende råd fra andre mødre. Nå ja, der er også et par remindere om de kære knibeøvelser.

I bogens begyndelse har vi gjort plads til at fødselsberetningen kan beskrives, og i bogens slutning er der plads til nogle længere skriv til de dage, hvor man måske har mere på hjertet.

 På den måde synes vi, at have skabt en bog, der henvender sig til en bred morgruppe – om man elsker at skrive eller ej – så vil mor kunne få noget ud af bogen.


Når mor udfylder sidernes felter – om det er i stikord eller sætninger, så tvinges hun til at reflektere over de fokuspunkter, vi har valgt for felterne. Denne refleksion kan hjælpe på selvindsigt og kontrol over tankerne.

Der ligger herved et skriveterapeutisk niveau over det, at anvende vores bog. Og denne terapi kan være guld værd i en tid, der kan føles overvældende og måske kaotisk.

 

Vi ser selv rigtig meget potentiale i vores kære ‘MomMe – til moderskabet’,

Og vi håber og tror, at rigtig mange vil gøre det samme, således at den kan komme ud i en masse moderskabe og være en lille og kærlig, hjælpende hånd.

Vi står selv i moderskabet og har oplevet alle nuancerne på egen krop – vi kunne selv have brugt bogen, og vores opfattelse er, at rigtig mange andre også kunne.



Tusinde tak fordi du læste med<3

Previous
Previous

Fødselsberetning 1

Next
Next

Min graviditetskalender